Fast telefoni för företaget med IP-telefoni

Fler och fler företag väljer att gå över till fast IP-telefoni. Många små bolag som Telcloud har hjälpt ser en helt annan flexibilitet med smarta växeltjänster i molnet.

De större företagen har visat vägen till IP-telefoni. IP-telefoni har kanske ökat mest i populäritet hos de större företagen, där en majoritet av företagen med över 1000 anställda övergått till IP-baserad telefoni.

Kontakta oss
Telefonist på företag som pratar via fast IP-telefoni.

IP-telefoni betyder…

Alla kanske inte vet vad IP-telefoni står för men IP står för Internet Protocol vilken är en teknisk standard för hur data transporteras och tolkas. Genom att använda internet för telefonkommunikation istället för ett traditionellt telenät så hittar vi begreppet IP-telefoni.

VoIP eller IP-telefoni?

VoIP är ett annat begrepp för IP-telefoni och står i enkelhet för ”Voice over IP”. Så nu när vi förhoppningsvis bringat klarhet i begreppen så kokas det ändå ner till samma sak – telefoni via Internet.

Idag är kvalitén på IP-telefoni så bra att det oftast inte går att avgöra om du ringer över vanligt telenät eller om du använder ditt bredband för att skicka datapaket. IP-telefoni fungerar därför i stort sett som vanlig telefoni men med många fler fördelar.

Bild som beskriver VoIP, ”Voice over IP för företag'.

Varför IP-telefoni?

Eftersom fler och fler går över till IP-telefoni så borde vi kanske låta dig upptäcka det själv. Men det skadar väl inte med några summerade fördelar?

Flexibelt är bara förnamnet
Har du bara access till en dator och internet så kan du ringa och ta emot samtal i Sverige eller var som helst utan extraavgifter för utlandssamtal.

Billigt och skalbart
Med IP-telefoni så är du inte låst vid ett specifikt mobilabonnemang och eftersom du ringer via internet så är det i dagsläget mycket billigare än traditionella samtal. Ip-telefoni och molnväxlar gör att du kan använda fler funktioner som exempelvis samtalshantering och du kopplar enkelt dina kollegor till samma lösning vilket är kostnadseffektivt och skalbart.

Videokonferera och integrera mera för flera
Er IP-telefoni-lösning integrerar ni enkelt med exempelvis Microsoft Teams där ni förutom vanliga samtal enkelt kopplar upp er på videokonferenser med kollegor och kunder.

IP-telefoni via företagsmobilen.

Använd din egen mobil eller softphone

Via VoiceGo molnväxel öppnas ett helt smörgåsbord av smarta funktioner för företagets telefoni. Med IP-telefoni ringer du enkelt med din mobil via VoiceGo´s app. Vill du ringa från datorn så gör du det via en så kallad softphone vilket är en mjukvara du installerar på din dator.

Huvudsaken är att den enhet du kommer att ringa med är ansluten till Internet på ett eller annat sätt.

Fasta telefoner och konferensutrustning
Är du på jakt efter en helhetslösning, så bokar vi gärna in ett möte för att bolla rätt lösning för er.

Illustrerande bild som beskriver IP-telefoni.