Vad är softphone?

Softphone innebär digital telefoni via din dator genom en programvara och används för inkommande och utgående samtal precis som en vanlig telefon gör. Det är exempelvis vanligt bland kundtjänster och support-team där ett inkommande samtal kan loggas och övergå till ett ärende.

Företagsmobil eller Softphone – vad skiljer?

I stort sett de flesta medarbetare äger idag en mobiltelefon privat eller genom företaget men är det egentligen det bästa alternativet?

Kontakta oss
Telefonist som pratar via VoiceGo Molnväxel.

På resande fot eller sittande vid ditt skrivbord?

Svaret på frågan om mobiltelefon eller softphone besvaras korrekt med att det såklart beror på ditt behov. Är du tex. resande så är din mobil ett utmärkt verktyg.

Jobbar du i en ekonomifunktion, support, växel, som säljare eller andra roller där det tillhör jobbets karaktär att ta emot samtal och ringa ut, ja då finns det rätt stora anledningar att gå över till en digital lösning.

Med Telcloud – VoiceGo får du en komplett lösning som anpassas såväl för den resande säljaren som för den stationerade supporten.

En man som sitter och jobbar via en Softphone-lösning.

Är du hemmajobbare, sitter du ofta på flygplatsen i Singapore eller är du kanske baserad på lokalkontoret i Dublin? Oavsett var du befinner dig eller var eller hur du arbetar så är en softphone minst lika effektiv som dagens mobil fast med skillnaden att den gör dig mer flexibel och öppnar upp fler möjligheter.

Kontakta oss

Softphone Client

Eftersom vi har beskrivit softphone så är det kanske på sin plats för dig som funderar på ert nästa steg för ert företags telefoni att även beskriva vad som menas med begreppet Softphone Client.

En softphone (mjukvarutelefon) är ett tillämpningsprogram som möjliggör telefonsamtal via VoIP (Voice over Internet Protocol) från datorenheter. Softphone Client är mer ett företagsrelaterat begrepp för att beskriva en plattform som erbjuder VoIP. Ett exempel de flesta känner till är SKYPE.

Telclouds lösning kopplat till IP-telefoni och molnbaserade växeltjönster heter VoiceGo och tillhandahålls av Firstcom Europe .

Datorskärm som visar Softphone client.

En budgetvänlig lösning för företag i alla storlekar

Letar du efter en kommunikativ lösning som växer med ditt företag? När du väljer TelClouds lösningar för smartare telefoni så får du verktyg att utvecklas med som enkelt kan anpassas till just ditt företags specifika behov.

Våra planer är kostnadseffektiva, flexibla och anpassningsbara till behoven hos inte bara nystartade företag utan även stora företag.

Telcloud beskriver hur Softphone är en budgetvänlig lösning för företag.